Van dezelfde familie als: Reaal & Zwitserleven

Rechtsbijstandverzekering

Verzekerd voor de financiële risico's bij juridische conflicten.

 • Snel professionele hulp bij juridische vragen en conflicten
 • Pas je verzekering op jouw persoonlijke situatie aan
 • Snel telefonisch advies bij juridische vragen

Juridische bijstand. Als het niet bij een meningsverschil blijft.

Een meningsverschil met je buurman over een aanbouw, met je werkgever over je arbeidscontract of met een webshop over een niet geleverde bestelling, kan soms zomaar uitmonden in een juridisch conflict. En dat kan flink in de papieren lopen. Met onze rechtsbijstandverzekering kun je vertrouwen op juridische hulp van rechtshulpverlener DAS en ben je verzekerd voor de financiële risico's hiervan.

Onze rechtsbijstandverzekering

Onze rechtsbijstandverzekering bestaat uit 3 modules.
De module Consument & Wonen is altijd verzekerd. Hiermee ben je goed verzekerd voor de meest voorkomende situaties waarin juridische hulp nodig kan zijn.
De modules Verkeer en Werknemer kun je naar keuze wel of niet verzekeren.

Module Consument & Wonen


Met deze standaard module verzeker je je tegen de kosten van juridische conflicten waar je als consument, huurder of huiseigenaar tegenaan kunt lopen. Denk bijvoorbeeld aan conflicten over de levering van producten en diensten, je huur- of koopovereenkomst of schadevergoeding na een vluchtvertraging.  
 

Module Verkeer

Heb je in het verkeer schade of persoonlijk letsel opgelopen of veroorzaakt bij een ander? Dan kun je rekenen op juridische hulp, wereldwijd. Ook als het tot een strafzaak komt.
 
Deze module is optioneel.
 

Module Werknemer


Ontvang juridische hulp bij conflicten op of rondom je werk. Wanneer je bijvoorbeeld te maken krijgt met ontslag, reorganisatie of faillissement van je werkgever. En bij conflicten met uitkeringsinstanties.

Deze module is optioneel.
 

Onze aanvullende verzekeringen

Breid je nowGo rechtsbijstandverzekering eenvoudig uit met onze aanvullende basisverzekering Familie. Je hebt de keuze om deze verzekering verder uit te breiden met de modules Scheidingsmediation en Fiscaal & Vermogen.

Module Familie

Met deze standaard module ben je verzekerd voor juridische hulp bij conflicten die te maken hebben met je persoonlijke staat en conflicten binnen je familie of gezin. Je kunt deze verzekering uitbreiden met de modules Scheidingsmediation en Fiscaal & Vermogen.

Aanvullende verzekering

Module Familie

Met deze aanvullende verzekering ben je verzekerd voor juridische hulp bij conflicten die te maken hebben met je persoonlijke staat en conflicten binnen je familie of met je partner. Bijvoorbeeld conflicten over je naam, erfenissen en het erkennen van kinderen.

Dekking

Wel verzekerd

 • Conflicten over je naam
 • Conflicten over het erkennen van kinderen
 • Conflicten over het onder curatele stellen en bewindvoering

Niet verzekerd

 • Conflicten die te maken hebben met echtscheiding of (geregistreerd) partnerschap of ander samenlevingsverband
 • Conflicten die te maken hebben met alimentatie

De voorwaarden

Precies weten wanneer conflicten wel en niet door onze aanvullende verzekering Familie wordt vergoed? Bekijk dan de voorwaarden. In heldere taal.

Module Scheidingsmediation

Mediation en juridische hulp wanneer je huwelijk of partnerschap strandt. Deze module is optioneel.

Aanvullende verzekering

Module Scheidingsmediation

Wanneer je je huwelijk of (geregistreerd) partnerschap wilt beëindigen, wil je dat natuurlijk in zo goed mogelijk overleg doen. Een scheidingsmediator helpt jullie daarbij. Hij of zij bemiddelt en helpt jullie om gezamenlijk een verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank in te dienen.

Deze module kun je bij de aanvullende verzekering Familie afsluiten.

Dekking

Wel verzekerd

 • Mediator bij het beëindigen van een huwelijk of (geregistreerd) partnerschap.
 • Juridische hulp van een advocaat om na mediation jullie scheidingsverzoek bij de rechtbank in te dienen.

Niet verzekerd

 • Wanneer jullie huwelijk of geregistreerd partnerschap minder dan 3 jaar heeft geduurd.
 • Conflicten die te maken hebben met je echtscheiding of het beëindigen van een (geregistreerd) partnerschap en niet opgelost kunnen worden via mediation.

Goed om te weten

 • De eerste 3 jaar van deze module kun je nog geen gebruik maken van Scheidingsmediation.
 • Jullie huwelijk of (geregistreerd) partnerschap moet meer dan 3 jaar hebben geduurd om van Scheidingsmediation gebruik te kunnen maken.
 • Als aan alle voorwaarden is voldaan, geeft DAS opdracht aan 1 mediator voor het uitvoeren van de mediation. Deze mediator kiezen jij en je partner samen uit de met DAS samenwerkende mediators die altijd zijn ingeschreven bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

De voorwaarden

Precies weten wanneer conflicten wel en niet door de module Scheidingsmediation wordt vergoed? Bekijk dan de voorwaarden. In heldere taal.

Module Fiscaal & Vermogen

Juridische hulp bij conflicten met de belastingdienst of vermogensbeheerders. Deze module is optioneel.

Aanvullende verzekering

Module Fiscaal & Vermogen

Met deze aanvullende module ontvang je juridische hulp bij conflicten met de Nederlandse belastingdienst of vermogensbeheerders. Bijvoorbeeld conflicten over het kopen, verkopen en beheren van aandelen of obligaties. Maar ook bij conflicten met de belastingdienst over een belasting of heffing die jou is opgelegd.

Deze module kun je bij de aanvullende verzekering Familie afsluiten.

Dekking

Wel verzekerd

Conflicten over beslissingen van de Nederlandse Belastingdienst over een belasting of heffing die jou is opgelegd.

Conflicten met een vermogensbeheerder over het kopen, verkopen en beheren van aandelen (en daarvan afgeleide producten, zoals opties), obligaties, spaardeposito's, certificaten of pandbrieven.

Niet verzekerd

Conflicten met vermogensbeheerders die geen vergunning hebben van de bevoegde Nederlandse toezichthouders.

Conflicten die niet voorgelegd kunnen worden aan de Nederlandse rechter of als er geen Nederlands recht van toepassing is.

De voorwaarden

Precies weten wanneer je wel en niet op juridische hulp kunt rekenen met de module Fiscaal & Vermogen? Bekijk dan de voorwaarden. In heldere taal.

Meld je conflict

Bel bij een conflict direct met DAS:

020 - 65 17 517

Houd hiervoor alvast je polisnummer bij de hand.

Over DAS

Met een rechtsbijstandverzekering van nowGo, kun je vertrouwen op de juridische hulp van DAS rechtsbijstand.

DAS is de grootste rechtshulpverlener van Nederland met ruim 500 juristen in dienst. Zo ben jij verzekerd van de beste rechtshulp bij elk juridisch conflict.

Vergelijk onze rechtsbijstandverzekering

De verzekeringskaart geeft snel inzicht in de meest relevante dekkingsinformatie van onze rechtsbijstandverzekering. Zo vergelijk je deze makkelijk met die van andere aanbieders.

Onze voorwaarden

Alles wat je moet weten over onze rechtsbijstandverzekering voor je hem online afsluit. In heldere taal.