Welke autoverzekering past bij jou?

Je weet vast dat een W.A.-verzekering verplicht is als je een auto hebt. Maar wanneer is een meer uitgebreide verzekering verstandig? En welke verzekering past het beste bij jou en jouw auto? In dit artikel leggen we de verschillen tussen onze verzekeringen uit zodat jij de beste verzekering kan kiezen.

Bij nowGo bieden we 3 autoverzekeringen aan: W.A., Beperkt Casco en Volledig Casco. Met iedere verzekering ben je telkens net wat beter verzekerd. Wil je dus beter verzekerd zijn, neem dan vooral een Volledig Casco of Beperkt Casco verzekering.

 

Maar wat nou als je niet zo goed weet wat verstandig is? Iedereen vindt het natuurlijk fijn om goed verzekerd te zijn, maar beter verzekerd betekent ook een hogere premie. Je kan dan het beste rekening houden met hoeveel je auto waard is. Bij een oudere auto kan het goedkoper zijn om na een ongeluk zelf een nieuwe auto te kopen dan je beter en dus duurder te verzekeren. Vanaf wanneer dit het geval is, hangt natuurlijk af van je auto en hoe oud hij is. Over het algemeen kun je uitgaan van de volgende verdeling:

 

Auto’s ouder dan 10 jaar – W.A. autoverzekering

Onze W.A. autoverzekering is de wettelijk verplichte verzekering. Iedereen die een auto heeft moet minimaal deze verzekering hebben. Hiermee verzeker je alleen schade die je toebrengt aan anderen, bijvoorbeeld als na een ongeluk iemands auto total-loss is of hij in een rolstoel belandt. Ook ben je verzekerd van automobilistenhulp bij een verkeersongeval of diefstal. Aangezien deze verzekering het minst uitgebreide dekking heeft, is het onze goedkoopste verzekering en zien we dat hij het meest wordt gekozen bij auto’s ouder dan 10 jaar.

 

Auto’s van 6 – 10 jaar – Beperkt Casco autoverzekering

Onze Beperkt Casco autoverzekering verzekert alles wat met je met de W.A. autoverzekering verzekert en daarnaast ook schade aan je eigen auto. Niet alle schade, maar bijvoorbeeld wel als je auto wordt gestolen of als je storm- of ruitschade hebt. Deze verzekering is het meest populair voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud.

 

Auto’s jonger dan 6 jaar – Volledig Casco autoverzekering

Onze Volledig Casco (All risk) autoverzekering is onze meest volledige verzekering en verzekert bijna alles wat er maar kan gebeuren. Van een aangereden paaltje bij het inparkeren tot een slootje inrijden na een regenachtige dag. Daarnaast ben je natuurlijk ook verzekerd voor alle dingen die onder de W.A. en Beperkt Casco autoverzekering vallen. Met deze verzekering worden over het algemeen auto’s jonger dan 6 jaar verzekerd.

 

Aanvullende verzekeringen

Naast deze basisdekkingen kun je je autoverzekering nog uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Zo kan je ook je inzittenden goed verzekeren en zorgen voor goede pechhulp. Hier lees je meer over op de productpagina van onze autoverzekering.