NowGo wordt OHRA. Nieuwsgierig? Lees er meer over

Alles over autoschade

Bij autoschade is het goed om te weten wat je moet doen, wat je kunt verwachten van je verzekering en hoe je schade meldt. We vertellen je er alles over op deze pagina.

Wat doet jouw autoverzekering bij schade? 

Heb je autoschade, dan is het goed te weten wat je van jouw autoverzekering kunt verwachten, waar je op moet letten en welke gevolgen dit heeft voor je schadevrije jaren en no-claim korting. Wij vertellen je er graag meer over. 

Ik heb een:

W.A. autoverzekering


  

W.A. + beperkt casco autoverzekering

 

Volledig casco (allrisk)
autoverzekering

 

Schade en je schadevrije jaren

Claim je een schade, dan verlies je in de meeste gevallen een aantal schadevrije jaren en betaal je meer premie. Maar niet elke schade heeft invloed op je schadevrije jaren en no-claim korting. Hoe dit precies zit en alles wat je moet weten over schadevrije jaren, hebben wij voor je op een rij gezet.


 

Je eigen risico

Wanneer je autoschade laat herstellen via je autoverzekering, krijg je te maken met eigen risico. De hoogte van je eigen risico bepaal je zelf bij het afsluiten van je autoverzekering en vind je terug op je verzekeringspolis. Laat in dit geval de schade aan je auto bij een bij Schadegarant of Glasgarant (bij ruitschade) aangesloten schadebedrijf herstellen. Doe je dat niet, dan geldt er een hoger eigen risico.

Klik hieronder om jouw dichtstbijzijnde schadehersteller te vinden:


logo schadegarant    logo glasgarant.nl

autoschadeZo meld je autoschade

Schade aan je auto meld je het makkelijkste via Mijn nowGo. Hier kun je ook de status van je schademelding volgen.
Heb je nog geen Mijn nowGo account? Dan kun je deze met de button hieronder direct aanmaken.
 

De groene kaart

groene kaartDe groene kaart is je bewijs dat je auto verzekerd is. In de meeste landen van Europa hoef je deze niet meer bij je te hebben in de auto. Toch is het handig om een kopie of digitale kopie op je smartphone bij je te hebben. Lees waarom dat zo is en alles wat je verder moet weten over de groene kaart. 
 

Europees schadeformulier

Wanneer je door een aanrijding of een andere oorzaak schade aan je auto hebt, vul je altijd een Europees schadeformulier in. Het hoe en waarom van dit formulier leggen we je graag uit.