Hoe werken schadevrije jaren?

Als klant van nowGo krijg je no-claimkorting op je premie als je schadevrije jaren opbouwt. Hoe dit precies werkt leggen we hier uit.

Schadevrije jaren

Een schadevrij jaar is simpelweg een jaar waarin je verzekerd was en waarin je geen schade hebt gemeld. Je schadevrije jaren tellen we bij elkaar op. Op basis hiervan krijg je no-claimkorting. Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer korting. Hoeveel korting je krijgt staat in onze bonus-malusladders: tabellen met schadevrije jaren, de hoeveelheid korting en hoeveel jaren je verliest als je een schade meldt. Je vindt ze in de voorwaarden van onze autoverzekering.

 

No-claim korting

De korting op je premie is afhankelijk van hoeveel schadevrije jaren je hebt. Die korting kan oplopen tot 80%. Precies hoeveel korting je krijgt bij hoeveel jaar schadevrij kan je opzoeken in voorwaarden van onze autoverzekering.

 

No-claim korting en schade melden

Als je schade meldt, verlies je een aantal schadevrije jaren. Als je binnen 1 jaar meer schades meldt, verlies je nog meer schadevrije jaren. Hierdoor krijg je minder korting op je premie. Je zal de komende jaren een hogere premie moeten betalen. Het kan soms dus handig zijn om een schade zelf te betalen.

 

Rekenvoorbeeld: je hebt een WA-verzekering voor je auto met 12 schadevrije jaren en je meldt een schade. In de voorwaarden staat dat je op je WA-premie een korting hebt van 70%. Je ziet ook in de tabel dat je door je schade het volgende jaar terugvalt naar 7 schadevrije jaren. Bij 7 schadevrije jaren zie je staan dat je nu nog maar 63% korting hebt op je premie.

 

Schade verhalen

Als je een schade bij ons meldt en we kunnen die schade volledig verhalen, dan verlies je geen schadevrije jaren. Als iemand dus op jouw auto inrijdt is dat niet jouw schuld en houd je dus je no-claimkorting. Met de nowGo Beperkt Casco en Volledig Cascoverzekering houd je je schadevrije jaren ook als de schade komt door diefstal, brand, botsing met dieren, storm en hagel.

 

Bonus-malusladders

Met de nowGo Beperkt Casco en de Volledig Casco autoverzekering ben je zowel WA als casco verzekerd. Dat wil zeggen: je bent zowel verzekerd voor schade aan (eigendommen van) anderen als voor schade aan je eigen auto. Je premie is dus ook opgebouwd uit een WA-deel en een casco-deel. Daarom hebben we ook twee bonus-malusladders: een voor het WA-deel en een voor het casco-deel van je verzekering.

 

Rekenvoorbeeld: je hebt een volledig casco-verzekering met 8 schadevrije jaren en je meldt een schade. Op dit moment heb je 65% korting op het WA-deel en 73% korting op het casco-deel. In de voorwaarden kan je zien dat je terugvalt naar 3 schadevrije jaren en daarmee 54% korting krijgt op het WA-deel en 72% korting op het casco-deel.

 

Veranderen van verzekeraar

Alle Nederlandse autoverzekeraars werken samen om opgebouwde schadevrije jaren bij te houden. Dus als je van autoverzekeraar verandert, houd je je schadevrije jaren. Daar hoef je zelf niets voor te doen, dat regelen wij voor je. Let wel op dat je opgebouwde jaren bij ons maar 3 jaar lang beschikbaar zijn.