NowGo wordt OHRA. Nieuwsgierig? Lees er meer over

Image

Veelgestelde vragen


Verkoop VIVAT aan Athora en Nationale Nederlanden

Image

Algemeen

1. Waarom verkoopt Anbang VIVAT?

De verkoop van de aandelen in VIVAT is onderdeel van Anbangs strategische heroriëntatie zoals aangekondigd in 2018.

2. Wat gebeurt er met mijn schadeverzekering bij nowGo?

De schadeverzekeringen van nowGo worden overgenomen door OHRA. Wat dit voor jou en je verzekering(en) van nowGo betekent, lees je hier.

Het privacy statement is wel gewijzigd voor de schadeverzekeringen van nowGo. Hierop is het privacy statement van Nationale-Nederlanden van toepassing. Hier vind je het privacy statement. In het privacy statement vind je de contactgegevens van Nationale-Nederlanden en wie verantwoordelijk is voor het verwerken van jouw gegevens.

 

Privacy statement
 

1. Waarom is het privacy statement veranderd voor nowGo?

Nationale-Nederlanden is de nieuwe aandeelhouder van VIVAT Schadeverzekeringen, waaronder nowGo. Voor klanten met een verzekering bij nowGo geldt na de overname het privacy statement van Nationale-Nederlanden voor de verwerking van persoonsgegevens.

2. Welk privacy statement is voor mij van toepassing?

Heb je een schadeverzekering bij nowGo? Dan is het privacy statement van Nationale-Nederlanden van toepassing op de verwerking van je persoonsgegevens. Je vindt het privacy statement hier. In het privacy statement vind je de contactgegevens van Nationale-Nederlanden en wie de verantwoordelijk is voor het verwerken van jouw gegevens.

 

Contact nowGo
 

1. Waar kan ik terecht met vragen over mijn verzekeringen?

De dienstverlening wijzigt voorlopig niet. We bedienen je zoals je van ons gewend bent. Zodra er iets voor jou verandert, dan informeren we je daar tijdig over.

Met vragen kun je terecht op de klantenservicepagina van nowGo.

2. Kan ik nog steeds gebruikmaken van mijn persoonlijke online omgeving?

Voorlopig verandert er niets aan de verzekeringen en dienstverlening. Je kunt gebruik blijven maken van je persoonlijke online omgeving. Zodra er iets voor je verandert, dan informeren we je daar tijdig over.

 

Schade melden
 

1. Waar moet ik een schade melden nu Nationale-Nederlanden VIVAT Schadeverzekeringen heeft overgenomen?

De manier waarop je een schade meldt, verandert voorlopig niet. Een schade kun je melden op de manier zoals je gewend bent. Zodra er iets verandert, dan informeren we je daar tijdig over.

2. Mijn schade bij nowGo is nog in behandeling. Ontvang ik de schade-uitkering nog wel?

We vinden het heel vervelend dat je schade hebt. De manier van schadeafhandeling en schadebetaling verandert voorlopig niet. Een schade wordt afgehandeld zoals je gewend bent. Zodra er voor jou iets verandert, dan informeren we je daar tijdig over.