NowGo wordt OHRA. Nieuwsgierig? Lees er meer over

Castle.Proxies.BreadcrumbBlockProxy

NowGo is nu OHRA!

NowGo is onlangs overgenomen door Nationale-Nederlanden. Dat betekent dat je sinds 1 juli 2020 geen verzekeringen meer bij ons kunt afsluiten. Je kunt hiervoor terecht bij OHRA, onderdeel van Nationale-Nederlanden. Net als bij nowGo, sluit je je verzekering bij OHRA direct online af. Snel en gemakkelijk, zonder gedoe. 
We kunnen ons voorstellen dat je hier vragen over hebt. Daarom vind je hieronder de antwoorden op alle veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Kan ik nog een nieuwe verzekering aanvragen bij nowGo?

Sinds 1 juli 2020 kun je geen verzekeringen meer aanvragen bij nowGo. Je kunt je verzekering nu aanvragen bij OHRA

Wat betekent de overname voor mij als klant van nowGo?

Je huidige nowGo verzekering loopt tot het einde van het verzekeringsjaar (zie datum op je polis) gewoon door. Je kunt dan rekenen op onze service zoals je deze gewend bent. Op het moment dat je verzekering aan het einde van het verzekeringsjaar bij nowGo afloopt, wordt deze door nowGo beëindigd. Voordat het zover is, ontvang je van OHRA een voorstel voor een vergelijkbare verzekering bij OHRA. Ben je akkoord met het voorstel? Dan hoef je niets te doen en wordt OHRA vanaf de einddatum van je nowGo verzekering je nieuwe verzekeraar.

Hoe en wanneer word ik geïnformeerd over de beëindiging van mijn nowGo verzekering en de ingang van mijn nieuwe OHRA verzekering?

Ongeveer 2 maanden voor de einddatum van je nowGo verzekering, ontvang je een persoonlijk bericht van ons met informatie over de beëindiging van je verzekering. Je ontvangt tegelijkertijd van OHRA een voorstel voor een vergelijkbare verzekering bij OHRA.

Wat als ik het niet eens ben met de verzekering van OHRA?

Ben je niet tevreden met het voorstel van OHRA? Dan heb je natuurlijk altijd de optie om een andere verzekeraar te zoeken. Je kunt je verzekering bij nowGo eenvoudig opzeggen.

Is je verzekering bij OHRA al ingegaan? Dan kun je alsnog op elk moment je verzekering bij OHRA opzeggen. 

Ik heb een vraag over mijn verzekering. Met wie moet ik contact opnemen?

Heb je een vraag over je nowGo verzekering? Neem dan contact op met nowGo. Kijk op nowgo.com/klantenservice hoe je ons kunt bereiken en wat onze openingstijden zijn. 

Heb je een vraag over je OHRA verzekering? Neem dan contact op met OHRA.

Hoe kan ik mijn verzekering aanpassen?

Je kunt je nowGo verzekering aanpassen via Mijn nowGo. Zodra je een verzekering hebt van OHRA, ga je hiervoor naar MijnOHRA.

Ik ga binnenkort verhuizen, aan wie moet ik mijn nieuwe adres doorgeven?

Heb je nog een verzekering van nowGo? Dan kun je de wijziging doorgeven via Mijn nowGo. Zodra je een verzekering hebt van OHRA, ga je naar MijnOHRA.

Heb je een verzekering bij nowGo én bij OHRA? Geef je nieuwe adres dan aan beide verzekeraars door.

Ik heb naast een nowGo verzekering, ook 1 of meerdere Reaal schadeverzekeringen. Wat verandert er voor mij?

Reaal Schadeverzekeringen en Nationale-Nederlanden zullen je hier apart over informeren. 

Heeft de overname gevolgen voor mijn premie en voorwaarden?

Zolang je verzekering nog loopt bij nowGo, verandert er niets aan je premie en ook niet aan je voorwaarden. In het aanbod van OHRA dat je voor de einddatum van je nowGo verzekering ontvangt, zie je de premie en de voorwaarden van je nieuwe OHRA verzekering.

Wat betekent de overname voor mijn automatische incasso?

Zolang je verzekering nog loopt bij nowGo, verandert er niets met je automatische incasso. De premie voor je nieuwe OHRA verzekering wordt net als bij nowGo via  automatische incasso geïncasseerd. Hier hoef je niets voor te doen. De eerste premie van je OHRA verzekering wordt rond de ingangsdatum van de verzekering geïncasseerd.

Ik heb een schade, waar moet ik deze melden?

Een schade die al in behandeling is bij nowGo wordt afgehandeld door nowGo. Een juridisch conflict dat al in behandeling is bij DAS wordt afgehandeld door DAS.

Zodra je nieuwe verzekering bij OHRA is ingegaan, kun je schade of een juridisch conflict die is ontstaan na de ingangsdatum van je nieuwe verzekering melden bij OHRA via MijnOHRA.

Is je schade ontstaan toen je nog verzekerd was bij nowGo, maar meld je de schade pas nadat je verzekering bij nowGo is beëindigd? Dan kun je je schade tot 1 december 2021 nog via Mijn nowGo melden. Na deze datum kun je je schade bij OHRA melden, ook als je geen klant bij OHRA bent geworden.

Ik heb recent een klacht ingediend. Wordt deze nog in behandeling genomen?

Is je klacht ingediend bij nowGo? Dan handelt nowGo de klacht af. Voor vragen over de status hiervan kun je terecht bij onze klantenservice

Mag OHRA mijn persoonsgegevens gebruiken zonder mijn toestemming?

Omdat je een overeenkomst hebt met nowGo en omdat OHRA en nowGo door de overname onderdeel uitmaken van één bedrijf (Nationale-Nederlanden), mag OHRA je persoonsgegevens gebruiken. Deze gegevens zijn nodig om je als klant goed te kunnen blijven helpen en te zorgen dat je goed verzekerd blijft.

OHRA gebruikt de persoons- en productgegevens volgens haar privacy statement. NowGo en OHRA houden zich daarbij aan de privacyregelgeving. Meer informatie over het gebruik vind je in het privacy statement van OHRA.

Wil je meer lezen over de overname?

Op de krachtenbundelingpagina lees je meer over de overname door Nationale-Nederlanden en wat deze overname voor jou betekent.