De betaling van je verzekering

 
Betaling van je premie

Bij nowGo betaal je je verzekeringspremie altijd met automatische incasso. Zo weet je zeker dat je de premie op tijd betaalt. Toch kan het een keer voorkomen dat er iets met de incasso niet goed is gegaan. Of dat je een keer te weinig saldo hebt. In dat geval proberen we de premie een paar dagen later alsnog van je rekening af te schrijven.

Wat er gebeurt als je niet betaalt

Kan de premie uiteindelijk niet op tijd automatisch door ons worden afgeschreven? Dan sturen wij je een aanmaning. In deze aanmaning geven wij je een termijn van 14 dagen om te betalen. Als wij de premie niet binnen die 14 dagen ontvangen, dan kunnen wij je verzekering beëindigen. Je bent dan niet langer verzekerd.

Als wij de verzekering beëindigen en wij hebben te veel premie ontvangen, dan betalen wij dat terug. Dat doen wij niet als er sprake is van fraude.

Als je verzekering door ons wordt beëindigd vanwege wanbetaling, ben je op dat moment niet meer verzekerd. We laten je dat altijd weten in een e-mail.
Heb je vanaf dat moment schade, dan kun je deze niet claimen. Schade die je aan een ander veroorzaakt, moet je zelf regelen en betalen.

Gaat het om een autoverzekering, dan zijn wij als verzekeraar verplicht om aan de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer) door te geven dat je verzekering is beëindigd. Ga je toch de weg op in je auto, dan riskeer je een hoge boete voor onverzekerd rijden.

Let op: Wanneer je verzekering vanwege wanbetaling is beëindigd, moet je de openstaande premie(s) nog wel betalen.

CIS registratie

Als je verzekering door ons wordt beëindigd ('geroyeerd') vanwege wanbetaling, wordt hiervan melding gemaakt in het register van het Centraal Informatie Systeem (CIS). Verzekeraars controleren dit register bij elke verzekeringsaanvraag. Met een CIS-registratie door wanbetaling, is het vaak moeilijker om een nieuwe verzekering af te sluiten.