NowGo wordt OHRA. Nieuwsgierig? Lees er meer over

Zijn medische kosten tijdens mijn wintersport verzekerd?

Of medische kosten tijdens de wintersport verzekerd zijn, hangt af van je gekozen verzekering. Heb je de aanvullende dekking Medische Kosten? Dan krijg je alle noodzakelijke kosten vergoed die je tijdens je wintersport maakte voor de dokter of tandarts, medicijnen en medische hulpmiddelen. Lees meer over wat wel en niet verzekerd is op je kortlopende reisverzekering en doorlopende reisverzekering.

Goed om te weten

In veel wintersportlanden zijn er naast normale ziekenhuizen ook privéklinieken. Of je de kosten van een privékliniek vergoed krijgt, hangt van je situatie af:

  • Ben je zo gewond dat je geen invloed hebt op naar welk ziekenhuis je wordt gebracht? Dan krijg je de kosten van de privékliniek vergoed. Tip: neem zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Zij regelen dat je naar een goedkoper ziekenhuis gaat, of nog beter; naar huis.
  • Als je een lichte verwonding hebt en je hebt met de alarmcentrale gebeld, dan betalen we altijd de kosten. Ook als je in een privékliniek terecht komt.
  • Als je een lichte verwonding hebt en je hebt geen contact opgenomen met de alarmcentrale, dan vergoeden we niet alle kosten van de privékliniek. We vergoeden dan alleen het deel dat je had gekregen als je naar een normaal ziekenhuis was gegaan.

Vond je deze informatie nuttig?

Bedankt voor je feedback!