Ik heb al een overlijdensrisicoverzekering. Heb ik een ongevallenverzekering dan wel nodig?

Als je een overlijdensrisicoverzekering hebt, ben je zeker dat je nabestaanden een bedrag ontvangen wanneer jij komt te overlijden. Veel mensen hebben deze verzekering al. Vaak verplicht de bank je om deze verzekering af te sluiten voor het afsluiten van een hypotheek. Met het verzekerde bedrag kunnen je nabestaanden de hypotheek (gedeeltelijk) aflossen na jouw overlijden.

De ongevallenverzekering keert ook een bedrag uit bij overlijden. Dat moet dan wel veroorzaakt zijn door een ongeval. Je kunt je dus afvragen waarom je dan een ongevallenverzekering zou afsluiten als je al een overlijdensrisicoverzekering hebt.

Het grote verschil is dat de ongevallenverzekering niet alleen een bedrag uitkeert bij overlijden door een ongeval. Ook bij blijvende invaliditeit wordt er een bedrag uitgekeerd. De hoogte hiervan is afhankelijk van de ernst van het letsel.  Dat betekent minder financiële zorgen in een tijd waarin kosten flink op kunnen lopen en je al genoeg aan je hoofd hebt.

Bij overlijden door een ongeval, heb je dus een financieel vangnet én een extraatje wanneer je zowel een overlijdensrisicoverzekering als een ongevallenverzekering hebt afgesloten.