NowGo wordt OHRA. Nieuwsgierig? Lees er meer over

Castle.Proxies.BreadcrumbBlockProxy

2020 duurder? Zo bespaar je geld met delen en ruilen.

Image leestijd 2 minuten

Het jaar 2020 wordt voor veel huishoudens wéér een stukje duurder. Gelukkig kun je hier en daar toch wat geld besparen door te delen en te ruilen. En daarmee lever je vaak ook nog een mooie bijdrage aan een duurzame samenleving.

Gratis evenementen in jouw omgeving

Festivals en andere events zijn geweldig om te bezoeken, maar meestal niet goedkoop. Gelukkig worden er ook veel gratis evenementen georganiseerd. Op de website gratisisin.nl, zie je precies welke gratis evenementen in jouw buurt worden gehouden. Ook op de website meetup.com kun je evenementen bij jou in de buurt vinden.


Huren bij de buren

Bladblazer, hogedrukspuit, ladder of schuurapparaat nodig? Ga niet gelijk naar de bouwmarkt als je het zelf niet hebt. Want meestal liggen zulke apparaten de rest van het jaar ongebruikt in de schuur. Kijk eens of je bij je buren wat kunt lenen. Want delen is het nieuwe hebben. Check ook de website Huren bij de buren.nl eens. Hier zie je precies wat buurtgenoten gratis of tegen een kleine vergoeding aan je willen uitlenen. Natuurlijk kun je hier ook zelf apparaten aanbieden.

Auto delen of (ver)huren

Elke dag alleen in de auto naar je werk? Dat kan natuurlijk een stuk efficiënter én gezelliger. Kijk eens op de website Blablacar.nl, deze maakt carpoolen supersimpel. Via de site of de app kun je heel eenvoudig een rit vinden of aanbieden tegen voordelige tarieven.

Heb je maar heel af en toe een auto nodig? Dan is het een stuk voordeliger om deze te huren voor die enkele keren dat je hem nodig hebt. Via Snappcar.nl kun je goedkoop een auto bij particulieren bij jou in de buurt huren. Of bied je eigen auto te leen aan.


Freecycling: spullen ruilen of gratis aanbieden

De circulaire economie wordt steeds populairder. Van spullen die je niet meer hoeft of die je teveel hebt, kunnen anderen weer veel plezier hebben. Zo sparen we het milieu en onze portemonnee. Er zijn dan ook steeds meer websites te vinden waarop van alles geruild of gratis aangeboden kan worden.

Heb je bijvoorbeeld wat plantenstekjes of tuintegels over? Of heb je zelf juist wat vijverplanten nodig? Kijk dan eens bij de ruiltuin van de groene vinger. Heb je je boek uit? Ruil hem dan voor een andere op ruilboek.nl.

Ook op ruilen.nl en swoppa.nl kun je van alles met elkaar ruilen. Op gratisaftehalen.nl en bij weggeefwinkels bij jou in de buurt, vind je spullen die nog een ronde mee kunnen en gratis worden aangeboden.


Een tweede ronde voor je apparaat

Is je stofzuiger stuk, loopt je fiets aan of blijft je laptop op zwart staan? Geef ze dan nog een kans en ga eens buurten bij een repaircafé bij jou in de buurt. Mensen met 2 rechterhanden repareren samen met jou je spullen. Je steekt er dus ook nog eens een hoop van op. Repaircafés zijn gratis toegankelijk. Kijk op repaircafe.nl waar jij bij jou in de buurt terecht kunt.


Naar de (mini)bieb

Boek uit? Op minibibliotheek.nl kun je de dichtstbijzijnde minibieb of kinderzwerfboekstation vinden. Vul je plaatsnaam of postcode in en je ziet direct waar je je nieuwe leesvoer vandaan kunt halen.
Je kunt natuurlijk ook eens aan de 'gewone' bibliotheek denken, waar je naast boeken en tijdschriften, ook dvd's en e-boeken kunt lenen. Jongeren kunnen gratis lenen, maar ook boven de 18 kun je er goed terecht en zijn er verschillende abonnementen mogelijk.


Controleer of deel je abonnementen

Ga eens na of je alle abonnementen die je hebt lopen, echt nog gebruikt. Kun je misschien iets opzeggen of misschien een abonnement delen? Woon je bijvoorbeeld met huisgenoten, dan kun je bijvoorbeeld samen een Netflix of Spotify abonnement delen. 

Zolang je op het zelfde adres woont, kun je een Spotify Family (maximaal 6 personen) aanmaken. Je kunt dan naar je eigen muziek luisteren terwijl je de abonnementskosten voor 1 account deelt. Ben je MBO, HBO of WO student? Dan kun je 50% korting krijgen met een studentenaccount.

Ook op 1 Netflix abonnement kun je meerdere profielen maken. Hoeveel dat zijn (1, 2 of 4) is afhankelijk van het gekozen abonnement. Zo kun je toch ieder je eigen films en series kijken.


Naast delen en ruilen, kun je natuurlijk nog op veel meer manieren geld besparen. Ook op je energiekosten kun je makkelijk besparen. Wil je weten hoe? Lees dan ons blogartikel 'Is je woning klaar voor de winter? 8 simpele energiebesparende tips'.


Save money & the environment. #nowGo.