NowGo wordt OHRA. Nieuwsgierig? Lees er meer over

Castle.Proxies.BreadcrumbBlockProxy

Stormschade? Zo voorkom je het en dit is verzekerd.

trending

Image leestijd: 3 minuten

Doorstaat jouw huis een flinke storm? Met onze checklist voorkom je de ergste schade. Gebeurt er toch iets? Dan lees je hier wat je in dat geval van je verzekering mag verwachten.

Storm op komst? Zo voorkom je schade.

 

1. Sluit ramen en deuren
Ook rolluiken kun je het beste omhoog doen.

2. Controleer je dakpannen
Check of al je dakpannen recht liggen. Liggen ze scheef, dan kan er bij een hoosbui lekkage ontstaan. Of er kan een dakpan naar beneden vallen, waar je misschien net je auto hebt geparkeerd ...

3. Controleer je zonnepanelen
Heb je zonnepanelen, zonneweringen of andere zaken die aan je huis vastzitten? Controleer dan of deze nog goed vast zitten.

4. Check alle goten en afvoerpijpen
Een storm komt meestal met een flinke hoeveelheid regen. Als er veel blad of ander materiaal in je dakgoten ligt, kan het water niet afgevoerd worden. Dit kan voor behoorlijke waterschade zorgen, tot binnen in je huis aan toe.

5. Zijn er bomen met losse takken?
Een boom die scheef staat of uitstekende en losse takken heeft, kan voor flink wat schade en ellende zorgen. Kijk wat je hier zelf aan kunt doen of waarschuw je gemeente.
Maak je kosten om directe dreiging van schade te voorkomen of te beperken? Dan betaalt de opstalverzekering van nowGo in sommige gevallen de kosten die je hiervoor maakt.

6. Haal losse spullen in je tuin naar binnen
Rondvliegende tuinstoelen en parasols kunnen flink wat schade aanrichten. Zet ze dus in je schuur of zorg dat ze niet weg kunnen waaien. Heb je een balkon? Zorg dan dat er geen bloempotten en dergelijke van af kunnen vallen. Kijk ook je schutting na op zwakke plekken.

Stormschade en je huis

De meeste opstalverzekeringen vergoeden stormschade aan je huis en bijbehorende gebouwen, zoals je garage of tuinhuis. Daaronder valt ook waterschade en schade door lekkage. Er gelden wel altijd bepaalde voorwaarden. Let bijvoorbeeld op de volgende zaken:

  • Er moet sprake zijn van een bepaalde minimale windkracht.
  • Vaak betaal je een extra eigen risico bij stormschade.
  • Ben je je woning of delen daarvan aan het verbouwen? Check dan of je bij schade daaraan gewoon verzekerd bent.
  • Sommige verzekeraars vergoeden ook de kosten die je maakt om schade te beperken of om directe dreiging van schade te voorkomen.
  • Glasschade is soms alleen verzekerd via een aanvullende glasverzekering.

Stormschade en je auto

Ga simpelweg nooit tijdens een storm de weg op. Rukwinden, omvallende bomen en slecht zicht maken elke autorit een gevaarlijke onderneming. Blijf dus thuis en parkeer je auto zoveel mogelijk uit de buurt van bomen.

Heb je toch schade aan je auto door storm? Dan is dit meestal alleen met een beperkt casco of allrisk autoverzekering verzekerd. 

Door de opwarming van de aarde zijn er steeds vaker stormen. Deze worden ook steeds heftiger. Bereid je dus goed voor en ga voor een goede opstalverzekering.