NowGo wordt OHRA. Nieuwsgierig? Lees er meer over

Castle.Proxies.BreadcrumbBlockProxy

Alles strak geregeld. Deze 5 apps helpen je.

inspire

Image leestijd: 2 minuten

December is niet alleen gezellig, maar ook behoorlijk druk. Wij gingen voor jou op zoek naar de beste apps om wat rust in de chaos te brengen. Ga jij straks ook goed georganiseerd en minder gestrest het nieuwe jaar in.

Wunderlist

Deze eenvoudige app bestaat al even, maar is absoluut een plekje in deze lijst waard. Wunderlist is eigenlijk een digitaal To-Do lijstje, maar met slimme functies. Je kunt verschillende lijsten aanmaken waarbinnen je taken en eventueel subtaken aanmaakt. Bijvoorbeeld een lijstje voor boodschappen, de kerstdagen, klussen of voor je studie. Wunderlist herinnert je aan de taken waar je een deadline voor ingesteld hebt. Na het afvinken van de taken zie je je voortgang wat extra motiveert. En heel handig: je kunt je lijsten delen met andere gebruikers. Wunderlist synchroniseert direct tussen je telefoon, tablet of computer. Zo heb je altijd en overal toegang tot je taken.

- gratis app voor Android en iOS -

Any.do

Met Any.do heb je je takenlijst, agenda en reminders in 1 handige, mooie app. Juist door die combinatie kun je veel meer taken voor elkaar krijgen. Je maakt taken aan binnen de door jou aangemaakte takenlijsten. Deel deze met anderen of wijs taken toe aan andere personen. To-do's en ideeën kun je ook inspreken; ze worden door Any.Do omgezet in tekst. Je taken kun je een prioriteit, deadline of locatie meegeven en je krijgt vanzelf een reminder wanneer je iets moet opvolgen of wanneer je in de buurt van een locatie komt waar iets moet gebeuren. Ook Any.do synchroniseert tussen je telefoon, tablet of computer.

- gratis app voor Android en iOS -

Be Focused

Je taken goed plannen is 1 ding. Ze werkelijk voor elkaar krijgen, is een ander verhaal. Daar is een goede motivatie voor nodig. En juist daarvoor is de app Be Focused. Je deelt je projecten of taken op in kleinere taken van 25 minuten. Het voordeel van die kleinere deeltaken is dat alles zo goed te doen is, ook de grotere projecten waar je anders tegen aan zou hikken. Tussen de kleinere taken stel je pauzes in. Ook kun je een timer zetten en steeds je voortgang zien, zodat je gefocust en gemotiveerd blijft.

- gratis app voor iOS -

Habitica

Nog een app die je gemotiveerd houdt om je taken te doen en goede voornemens vol te houden, is Habitica. Voer je taken, to-do's en voornemens in en maak je eigen avatar. Elke keer dat je taken afvinkt, wordt je avatar sterker en krijgt deze er functies bij zoals vaardigheden, huisdieren en uitrusting. Je kunt zelfs tegen monsters vechten met anderen die de app samen met jou gebruiken. Met het door jullie verdiende goud kun je verschillende beloningen krijgen die je zelf instelt.

- gratis app voor Android en iOS -

Ike

Ike is een leuke to-do app waarmee je je taken indeelt in een matrix op basis van hoe belangrijk en urgent ze zijn. Deze app is geïnspireerd door de prioriteiten matrix van President Eisenhower. Door je taken vooraf te prioriteren, voer je deze veel efficiënter uit. Je kunt reminders toevoegen en locatie-reminders toevoegen die je ontvangt wanneer je bij een bepaalde locatie aankomt. Heb je je taken gedaan, dan zie je dit terug in een voortgangsoverzicht en kun je dit vieren met leuke animaties. De app is gratis, maar door een eenmalige betaling van € 2 kun je alle thema's en widgets gebruiken en ook audio opnames, locatie reminders en afbeeldingen toevoegen.

- gratis app voor Android -