NowGo wordt OHRA. Nieuwsgierig? Lees er meer over

Castle.Proxies.BreadcrumbBlockProxy

Lagom. Leven en wonen in balans.

trending

Image leestijd 2 minuten

Uit Scandinavië waait de ene na de andere lifestyle formule over. Na het Deense Hygge en Lykke, is het nu de beurt aan Lagom. Dit Zweedse lifestyle concept richt zich op een gelukkig, gebalanceerd en duurzaam leven. Ook je huis kun je Lagom inrichten en stylen. Zo maak je van je huis de ideale plek om te wonen. 

Lagom betekent letterlijk vertaald uit het Zweeds; voldoende, genoeg. Het draait bij Lagom dan ook om balans. Niet te veel, niet te weinig; alles in evenwicht. En dat zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt. Je kunt Lagom overal op toe passen; je kleding, je werk, je agenda, maar ook je interieur. Onnodige spullen gaan de deur uit en maken plaats voor functionele en duurzame woonitems met een minimalistisch design.

Less is more

Bij Lagom is indruk maken op een ander niet nodig. Een Lagom interieur kent geen extravagante meubels of onnodige spullen. Het gaat om het vinden van de juiste balans. Kijk welke dingen weg kunnen en houdt alleen die spullen die je werkelijk nodig hebt of voor jou betekenis hebben. Dat is misschien niet zo makkelijk, maar uiteindelijk geniet je meer van de ruimte die je hebt. Investeer in slimme opbergsystemen zodat je zoveel mogelijk spullen uit het zicht laat. Zo krijgt elke ruimte een rustige en ruimtelijke uitstraling.

Koop je nieuwe spullen? Koop dan spullen die je echt nodig hebt, van goede kwaliteit en met een minimalistisch design. Op die manier koop je functionele en duurzame spullen, waar je langer plezier van hebt. En juist door hun eenvoud kunnen deze woonitems echte eyecatchers in je huis worden. 

Harmonie en balans door kleur en materiaal

'Maak je leven niet te ingewikkeld en je bereikt juist meer.' Deze typische Lagom uitspraak kun je ook natuurlijk prima op je woning toepassen. Gebruik rustige, neutrale basiskleuren, zoals koele grijstinten, beige en wit. Door natuurlijke materialen te gebruiken, zoals hout en wol, creëer je toch een warme uitstraling en contrast. 

Ga voor groen

Een paar goed geplaatste planten, of zelfs een kleine boom in je interieur, brengen het buitengevoel naar binnen. Groene planten geven een duurzaam accent aan je interieur. En ze kunnen bovendien de lucht zuiveren.

Zorg voor zoveel mogelijk licht

In Zweden is licht essentieel. Vooral in de winter. De liefde voor licht zie je terug in de bouw én inrichting van de huizen. Glas en spiegels reflecteren licht en doen een ruimte groter en lichter lijken. Gebruik lampen met diffuus licht. Dit zorgt voor zacht en ontspannend licht. Ook kaarsen zijn helemaal Lagom. 

Starten met Lagom

Je hoeft niet direct naar het woonwarenhuis te rennen om te starten met Lagom. Voor een evenwichtige Lagom inrichting kun je het beste beginnen met wat je hebt. Kijk om je heen en bedenk welke spullen je geweldig vindt en nog goed werken. Breng wat je kwijt kunt en wilt naar de kringloopwinkel. Zijn er spullen of meubels die je kunt opknappen met een lik verf of een mooie lap stof erover? Ook een andere kleur op je muren kan direct meer ruimte en rust creëren.

Blij met je woning en je interieur?

Vergeet dan ook niet om je huis en inboedel te verzekeren met een goede woonverzekering. Dit voorkomt diefstal of schade aan je spullen niet, maar kan het leed wel flink verzachten.