NowGo wordt OHRA. Nieuwsgierig? Lees er meer over

Castle.Proxies.BreadcrumbBlockProxy

Weekje weg in de herfst? Hier schijnt de zon nog.

explore

Image leestijd: 3 minuten

Ben je nog niet klaar voor de komende winterkou? Ga dan nog even nazomeren in de herfst. Wij selecteerden de beste bestemmingen voor je. En: je hoeft er niet ver voor te reizen. Pak je koffers maar vast.

Marokko

Met maar 3 uur vliegen vanaf Schiphol begeef je je al in Arabische sferen in Marokko. Een personal favourite van onze redactie. Goed betaalbaar, boordevol cultuur en vriendelijke mensen.

En met een gemiddelde temperatuur van 21 graden Celsius, 9 zonuren per dag en weinig kans op regen, kun je het niet veel beter treffen.

Je kunt vliegen naar Fes of Marrakesh. In deze levendige steden vind je kleurrijke souks (openlucht markten), geweldige eettentjes en verblijf je bijvoorbeeld in traditionele riads. Huur een auto om de omgeving te verkennen, rijd op een kameel door de woestijn of ga een dagje naar de kust. Je gaat je zeker niet vervelen.

Canarische eilanden

Op de 7 Canarische eilanden vind je het allemaal; mooie zandstranden, natuur, cultuur en kleine dorpjes. De eilanden hebben een subtropisch klimaat. Dat betekent dat het in oktober nog 22 tot 25 graden is. Regen valt er nauwelijks, maar er staat vaak wel wat wind. Het heldere zeewater is hier met 24 graden bijna als een warm bad. Vergeet dus vooral je snorkel niet in te pakken.

Balearen

Op de Balearen (o.a. Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) vind je net als op de Canarische eilanden mooie stranden en baaien, leuke vissersdorpjes en prachtige landschappen. Je neemt met deze bestemming wel net iets meer risico met het weer. Het regent vanaf oktober namelijk iets vaker. Maar met een gemiddelde temperatuur van 20-26 graden is dat geen ramp. En regent het, dan duurt dat nooit lang en is er genoeg te doen.

Madeira

Madeira is een vulkanisch eiland voor de kust van Afrika. En dat merk je aan de temperatuur. In oktober ligt deze namelijk nog steeds rond de 24 graden. Perfect temperatuurtje dus om het eiland mee te verkennen. In de tropische bossen en bergen vind je avontuurlijke wandelpaden. Verder staat Madeira bekend om de vele bloemen die er groeien. En de mooie koloniale dorpjes en steden met gebouwen in Portugese stijl. Handig om te weten: de zuidkust van Madeira is een stukje warmer en droger dan het noorden.

Algarve

De Portugese Algarve is een populaire bestemming voor de herfst. Dat heeft alles te maken met de prachtige stranden en het mooie weer dat je hier vindt. De temperatuur ligt rond de 20 graden. In de Algarve ga je je niet vervelen. Je kunt bijvoorbeeld boottochten en excursies maken, dolfijnen spotten, op jeepsafari gaan of authentieke stadjes bezoeken. En de temperatuur doet leuk met je mee. Het wordt hier in de herfst namelijk nog zo'n 20 tot 25 graden.

Cyprus

Met 4 uurtjes vliegen ben je op Cyprus, een eiland net iets onder Turkije. Op dit eiland komt iedereen aan zijn trekken. Of je hier nu bent om een weekje te relaxen of juist lekker actief bezig te zijn. Witte stranden, baaien, mooie natuur, cultuur, geschiedenis en schilderachtige dorpjes. Je vindt het hier allemaal. Een perfect eiland dus om lekker te relaxen of juist actief bezig te zijn. En met een gemiddelde temperatuur rond de 26 graden zal het weer je niet tegenhouden.

Lekker naar de zon voor de beste prijs? Lees ook onze tips om je ticket zo goedkoop mogelijk te boeken.  

Geniet van een zonnige herfstvakantie. En vergeet je reisverzekering niet!