Van dezelfde familie als: Reaal & Zwitserleven

Castle.Proxies.BreadcrumbBlockProxy

Kom alvast in de stemming. 6x de leukste kerst & winterevents van 2019.

explore

leestijd: 3 minuten

Kom alvast in de winter- of kerststemming! Wij hebben de leukste winter- en kerstevents van 2019 weer op een rijtje gezet voor je.

Funky Xmas Market Amsterdam

15 december 2019

In de Westergasfabriek in Amsterdam vind je elke eerste zondag van de maand de Sunday Market. Hier vind je mode, kunst, design én heerlijke hapjes; allemaal zelfgemaakt. Op zondag 15 december wordt de Sunday Market omgetoverd tot de Funky Xmas Market. Dat betekent originele kerstcadeaus shoppen en genieten van de lekkerste kersthapjes in een funky kerstsfeertje.

Gratis entree

Ijsbeeldenfestival en Winterwonderland in Zwolle

14 december 2019 – 1 maart 2020

Laat je betoveren door kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw tijdens het Nederlands Ijsbeelden Festival in de Ijsselhallen in Zwolle. Vanuit de hele wereld komen hier de beste ijskunstenaars bijelkaar om de mooiste ijs- en sneeuwsculpturen te maken. Dit jaar is het thema 'R-Ijs door de tijd'. Verwacht dus ijskoude beelden, van grote dino's en sabeltandtijgers tot ijsbeelden van gladiators, Napoleon en Anne Frank. Met speciale licht- en geluidseffecten lijken ze haast tot leven te komen.

Voor de kinderen is er de Planet Ice Playground. Hier vind je een reuzen IJs-eenhoorn, ga je los in de Bots-Ufo's, fiets je jezelf de ruimte in en maak een spannende rit met de verschrikkelijke sneeuwman in de Ice-Rollercoaster. Na je bezoek aan de ijsbeelden kun je met een treintje gratis naar de altijd gezellige binnenstad van Zwolle. Let op: reserveer je tickets (met tijdslot) in de voorverkoop. Bij de kassa kun je alleen tickets kopen voor de uren die (nog) niet volgeboekt zijn!

Online tickets kosten € 14,50 (volwassenen), € 10 (kinderen t/m 3 jaar) en € 12 (kinderen 4 t/m 10 jaar).

Zweedse kerstmarkt in oude suikerbietenfabriek in Groningen

7 en 8 december 2019

Hoe je een echt knusse kerst moet vieren, weten ze in Zweden als de beste. En dat zie, voel en proef je tijdens de Zweedse Kerstmarkt in Groningen.

Hier vind je maarliefst 108 stands met originele, duurzame kerstcadeaus, Scandinavisch design, sieraden, kerstkoren, live muziek en natuurlijk heel veel lekker eten, waaronder Zweedse delicatessen en seizoensproducten. En dat allemaal in een wel hele bijzondere setting en een begrip voor elke Groninger; de oude suikerfabriek.

Tickets € 6,50 (online) en kinderen t/m 12 jaar gratis

Wintermagie in de Winterefteling

Tot en met 2 februari 2020

Een bezoek aan de Efteling is tijdens de Winterefteling nóg sprookjesachtiger dan normaal. In het schijnsel van duizenden lichtjes, draai je pirouetjes op de schaatsbaan bij het Ijspaleis en kun je zelfs een rondje langlaufen! Warm jezelf op bij de vreugdevuren, onder het genot van de lekkerste winterlekkernijen en zing mee met het Winter Efteling Kinderkoor. Ook de Winterse Illusies mag je niet missen; een indrukwekkende lichtshow op de gevel van Villa Volta waardoor deze tot leven lijkt te komen.

Online tickets € 38 tot € 40 (afhankelijk van datum bezoek). Kinderen t/m 3 jaar gratis.

Het Amsterdamse Winterparadijs

21 december 2019 – 5 januari 2020 

Op het Amsterdamse Winterparadijs in de RAI kun je jezelf van 's ochtends tot 's avonds laat onderdompelen in een winterse sfeer. Zowel binnen als buiten is er van alles te beleven en te doen. In een winterwonderland met kerstbomen en echte sneeuw, rooster je marshmallows boven een vuurtje. Ga naar de Christmas cinema voor een lekkere kerstklassieker of maak een rondje in het mega reuzenrad met een prachtig uitzicht op de stad.

Liever wat meer actie? Onder een deken van lichtjes kun je je schaatskunsten laten zien op een grote schaatsbaan, curlen of van de tubebaan glijden op echte sneeuw. Nieuw dit jaar is de Winter Games area. Hier kun je tegen elkaar strijden bij het ijs-racen, langlaufen of sneeuwballen gooien. 's Avonds kun je drankjes drinken in de après-ski hut, eten in 1 van de pop-up restaurants of meezingen tijdens het winterfeest.

Tickets € 7 / € 19,50 / € 39,50

Amsterdam Light Festival

28 november 2019 – 19 januari 2020

Tijdens het Amsterdam Light Festival zie je de mooiste lichtkunstwerken in de binnenstad van Amsterdam. Het thema van deze 8e editie is Disrupt! De kunstenaars hebben dit thema omgezet in 20 prachtige lichtkunstwerken en 5 stadsverhalen. De lichtinstallaties geven een speelse dimense aan het straatbeeld, terwijl andere kunstwerken de bestaande architectuur in de stad transformeren en je er met een nieuwe blik naar laten kijken. Beleef dit magische festival vanaf het water, of met een gids of audiotour. De lichtkunstwerken zijn dagelijks verlicht van 17:00 - 23:00 en op oudejaarsavond van 17:00 - 20:00 uur.

Prijzen variëren en vind je online.


Wist je trouwens dat je met een nowGo Reisverzekering ook verzekerd bent in Nederland als je 1 of meerdere overnachtingen hebt geboekt?

Namens het nowGo team: enjoy the winter & Xmas!