NowGo wordt OHRA. Nieuwsgierig? Lees er meer over

Castle.Proxies.BreadcrumbBlockProxy

De leukste kerst & winterevents van 2018

explore

Image leestijd: 3 minuten

Kom je graag alvast in de winter- of kerststemming? Maar heb je die kerstmarkten wel een keer gezien? Check dan onze tips voor de leukste winter- en kerstevents de komende maanden.

Funky Xmas Market Amsterdam

16 december 2018

In de Westergasfabriek in Amsterdam vind je elke eerste zondag van de maand de Sunday Market. Hier vind je mode, kunst, design én heerlijke hapjes; allemaal zelfgemaakt. Op zondag 16 december wordt de Sunday Market omgetoverd tot de Funky Xmas Market. Dat betekent originele kerstcadeaus shoppen en genieten van de lekkerste kersthapjes in een funky kerstsfeertje.

Gratis entree

Ijsbeeldenfestival en Winterwonderland in Zwolle

15 december – 6 januari 2019

Laat je betoveren door kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw tijdens het Nederlands Ijsbeelden Festival in de Ijsselhallen in Zwolle. Vanuit de hele wereld komen hier de beste ijskunstenaars bijelkaar om de mooiste ijs- en sneeuwsculpturen te maken. Sommige tot wel 6 meter hoog. Dit jaar is het thema 'Wereldberoemde verhalen'. Verwacht dus ijskoude beelden van bijvoorbeeld Robin Hood of Alice in Wonderland, die met speciale licht- en geluidseffecten haast tot leven lijken te komen. In de verwarmde Winterwonderlandhallen kun je even warm worden met een hapje en drankje in een winters sfeertje. Voor de kinderen is er een KinderPlaza met kermis, games en springkussens. Na je bezoek aan de ijsbeelden kun je met een treintje gratis naar de altijd gezellige binnenstad van Zwolle. Winterwonderland is er tot 6 januari, maar de ijsbeelden zijn nog tot en met 3 maart 2019 te bekijken.

Tickets € 14,50 (volwassene) en € 10 (kind)

Zweedse kerstmarkt in oude suikerbietenfabriek in Groningen

8 en 9 december 2018

Hoe je een echt knusse kerst moet vieren, weten ze in Zweden als de beste. En dat zie, voel en proef je tijdens de Zweedse Kerstmarkt in Groningen.

Hier vind je originele, duurzame kerstcadeaus, Scandinavisch design, sieraden, kerstkoren, live muziek en natuurlijk heel veel lekker eten, waaronder Zweedse delicatessen en seizoensproducten. En dat allemaal in een wel hele bijzondere setting en een begrip voor elke Groninger; de oude suikerfabriek.

Tickets € 6 (online) en kinderen gratis


Wintermagie in de Winterefteling

Tot en met 31 januari 2019

Een bezoek aan de Efteling is tijdens de Winterefteling nóg sprookjesachtiger dan normaal. In het schijnsel van duizenden lichtjes, draai je pirouetjes op de schaatsbaan of kun je zelfs een rondje langlaufen! Warm jezelf op bij de vreugdevuren, onder het genot van de lekkerste winterlekkernijen en zing mee met het Winter Efteling Kinderkoor. Ook de Winterse Illusies mag je niet missen; een indrukwekkende lichtshow op de gevel van Villa Volta waardoor deze tot leven lijkt te komen.

Tickets € 36 (online)

Het Amsterdamse Winterparadijs

21 – 30 december 2018

Op het Amsterdamse Winterparadijs in de RAI kun je jezelf van 's ochtends tot 's avonds laat onderdompelen in een winterse sfeer. Zowel binnen als buiten is er van alles te beleven en te doen. In een winterwonderland met kerstbomen en echte sneeuw, rooster je marshmallows boven een vuurtje. Ga naar de Christmas cinema voor een lekkere kerstklassieker of maak een rondje in het mega reuzenrad met een prachtig uitzicht op de stad. Liever wat meer actie? Onder een deken van lichtjes kun je je schaatskunsten laten zien op een grote schaatsbaan, curlen of van de tubebaan glijden op echte sneeuw. 's Avonds kun je drankjes drinken in de après-ski hut, eten in 1 van de pop-up restaurants of meezingen tijdens het winterfeest.

Tickets € 5 / € 17,50

Fonteyn Food Festival Utrecht

14 – 16 december 2018

Pak jezelf warm in en kom proeven van de lekkerste wijnen op het Janskerkhof in Utrecht. Deze wordt op 14, 15 en 16 december omgetoverd tot een gezellig wijnfestival. Je vindt er natuurlijk topwijnen uit alle windstreken en foodtrucks met de lekkerste hapjes die ook heerlijke wijn-spijs combinaties voor je serveren. Natuurlijk wordt dit event opgeluisterd met live muziek van jazzbandjes en DJ's, en met culturele activiteiten, voor een swingend kerstgevoel. Ook voor de kinderen is er van alles te doen.

Toegang is gratis, je betaalt eenmalig voor een wijnglas (€ 4)

Drijvende kerstmarkt Leiden

14 – 25 december 2018

Tot slot toch nog een traditionele kerstmarkt op ons lijstje van kerstevents. Maar deze is wel nét even anders. Want op de Drijvende Kerstmarkt in het centrum van Leiden drink je je glühweintje op het water van de Nieuwe Rijn. De kerstmarkt wordt met pontons geheel op het water opgebouwd en dat maakt deze kerstmarkt natuurlijk wel heel speciaal. 12 dagen lang vind je hier meer dan 80 winterse chalets met leuke kerstspullen, lekkere hapjes en drankjes. Er zijn optredens en je kinderen kunnen hier hun wensen voor onder de kerstboom alvast bij de kerstman influisteren. Ook leuk: al voor € 7,50 maak je een mooie rondvaart door Leiden.

Toegang is gratis.


Wist je trouwens dat je met een nowGo reisverzekering ook verzekerd bent in Nederland als je 1 of meerdere overnachtingen hebt geboekt? 

Namens het nowGo team: enjoy the winter & Xmas!