NowGo wordt OHRA. Nieuwsgierig? Lees er meer over

Castle.Proxies.BreadcrumbBlockProxy

De goedkoopste vliegtickets? Zo vind je ze.

inspire

Image leestijd 2 minuten

Vliegen wordt steeds goedkoper. Zo kun je vaker een weekendje naar Ibiza of een weekje naar New York. En als je het slim aanpakt, kan het altijd nóg goedkoper. Hoe? Wij geven je een paar tips.

1. Vlieg van (en naar) een klein vliegveld

Van alle Nederlandse vliegvelden heeft Schiphol het grootste aanbod vluchten. Maar een vlucht van 1 van de kleinere vliegvelden, zoals Eindhoven of Rotterdam, kan soms een stuk goedkoper zijn. En omdat ze kleiner zijn, zijn de rijen bij de douane en het inchecken vaak een stuk relaxter.

Hetzelfde geldt voor andere grote Europese steden. Londen heeft bijvoorbeeld 6 vliegvelden in de buurt, Moskou 4 en Rome 2. Zelfs met de kosten voor een taxi of trein naar je uiteindelijke bestemming ben je vaak nog goedkoper uit dan wanneer je via de grote luchthavens vliegt.

2. Houd stuntaanbiedingen in de gaten

Grote luchtvaartmaatschappijen zoals KLM ('Werelddealweken'), Transavia en Ryanair stunten soms met ticketprijzen. Handig wanneer je flexibel bent met de datum waarop je op vakantie gaat, want ze vallen meestal buiten de schoolvakanties. Helaas is het niet altijd bekend wanneer ze gaan stunten. Schrijf je dus in voor hun nieuwsbrieven en blijf op de hoogte.

3. Zoek via slimme zoekmachines

Websites als Skyscanner en Cheaptickets helpen je alle mogelijke vluchten en combinatievluchten met elkaar te vergelijken. Voer je bestemming en vakantiedatum in en de goedkoopste vlucht komt vanzelf naar boven. Heb je je vlucht gevonden? Boek hem dan niet via deze websites. Maar boek direct bij de luchtvaartmaatschappij. Dan betaal je geen extra servicekosten.

4. Boek je ticket op deze tijdstippen

Prijzen voor vliegtickets zijn een gevolg van vraag en aanbod. Ze staan dus niet vast op 1 prijs. Boek je een ticket door de week, dan is deze vaak goedkoper dan in het weekend wanneer veel mensen naar tickets zoeken. Ook in de avonduren worden er meer tickets geboekt. Het beste kun je dus overdag je ticket boeken.

5. Wacht niet te lang

Heb je eenmaal je favoriet bestemming gevonden? Boek dan direct je ticket. Want tickets die je ver vantevoren boekt, zijn vaak goedkoper. van een goedkoop ticket. Je hotel of huurauto kun je daarna altijd nog regelen.

Extra besparen met handbagage

Een extra koffer meenemen op reis kost al snel € 40 tot € 50 euro per vlucht. Je kunt dus flink wat besparen als je alleen met handbagage reist. En vaak kan er meer in je handbagage dan je denkt. Helemaal met onze 8 tips voor meer ruimte in je handbagage.

Check alleen nog even wat de maximale afmeting en gewicht van je rolkoffer mag zijn bij de maatschappij waarmee je vliegt. We vertellen je hier meer over in ons blogartikel Regels voor je handbagage.

Onze extra tip: vergeet je reisverzekering niet

Met een goede reisverzekering ga je net iets relaxter op vakantie. Je bent dan goed verzekerd tegen onverwachte kosten door bijvoorbeeld diefstal, verlies en schade aan je spullen. Of onverwachte verblijfskosten. Een doorlopende reisverzekering van nowGo kost je maar een paar Euro per maand. En onze kortlopende reisverzekering kreeg van MoneyView zelfs 5 sterren voor de scherpe prijs.
 

Veel succes met het vinden van je vlucht!