NowGo wordt OHRA. Nieuwsgierig? Lees er meer over

Castle.Proxies.BreadcrumbBlockProxy

De wereld aan je trappers. De 3 beste fietsapps van 2020.

explore

Image leestijd 2 minuten

Nu we ons door het coronavirus meer dan ooit zelf moeten vermaken, vliegen de fietsen de winkels uit. Geen wonder, want op de fiets valt er nog heel wat te ontdekken, ook gewoon bij je in de buurt. En gelukkig zijn er genoeg apps die je helpen om de mooiste routes te plannen. Wij presenteren onze 3 favoriete fietsroute-apps voor zowel iOS als Android.

Nr.1: Komoot. Wereldwijd de leukste routes vinden én delen.

screenshot Komoot fietsappMet de internationale fietsapp Komoot kun je zelf routes plannen, je eigen routes maken en delen of andermans routes proberen. De app heeft een internationale fietscommunity, van recreatieve fietsers tot superfanatieke sportfietsers. En dat maakt deze app tot onze absolute favoriet!

Plan je een route met Komoot, dan geef je eerst aan wat voor soort route je wilt. Ga je voor een ontspannen fietstocht, een uitdagende mountainbike rit of een lange racefietstour? De app rekent voor jouw de mooiste en meest geschikte route uit. Die kun je downloaden en tijdens je rit offline gebruiken mét stemnavigatie. Je ziet waar anderen mooie punten onderweg hebben gemarkeerd en ook uit welke ondergrond je route bestaat (bijvoorbeeld glad asfalt, kasseien, gravel, etc). Je kunt ook zelf waypoints aan de route toevoegen en mooie locaties markeren. Ook kun je je eigen favoriete route delen met de community of vrienden, of bestaande routes van andere Komooters fietsen.

Komoot fietsappKomoot biedt gratis kaarten voor een regio naar keuze. Wil je verder, dan kun je andere regiokaarten of wereldkaarten kopen. Je koopt ze éénmalig voor € 8,99 (regiokaarten) of € 29,99 (wereldkaarten), waarna je levenslang gratis updates ontvangt.

Komoot is 1 van de weinige fietsapps waarbij je gesproken navigatie ontvangt zonder daar een premium account voor af te sluiten. Je hoeft dus niet af te stappen om je route te vinden. Deze is alleen wel in het Engels beschikbaar.
Komoot is er voor iOS en Android.

Nr 2: Fietsknoop. Fietsknooppunten in Nederland, België en Duitsland.

Met Fietsknoop fiets je de mooiste routes via fietsknooppunten in Nederland, Vlaanderen, een groot deel van Wallonië en de grensstreek met Duitsland. Je kunt kiezen uit maar liefst 33.000 fietsroutes. Je eigen omg

fietsknoop app

eving ontdekken? Op basis van je locatie (zet deze dus wel aan op je mobiel) zie alle knooppunten in je directe omgeving en plan je makkelijk je eigen fietsroute. Je kunt je route onderweg offline gebruiken, of voor later bewaren of mailen naar vrienden.

De app biedt spraakondersteuning die je onderweg vertelt welk knooppunt je nadert en wat het volgende knooppunt op je route is. Ook geeft het tips voor tussenstops, locaties van oplaadpalen voor elektrische fietsen en rustpunten.

Nadeel van de gratis versie van de app is dat deze niet vrij is van reclame. Wil je geen reclame en meer mogelijkheden, dan koop je voor € 4,50 per jaar de premium versie van de app. 
Fietsknoop is er voor iOS en Android.

Nr 3: Fietsnetwerk. De mooiste recreatieve natuurroutes.

Fietsnetwerk appDe gratis app Fietsnetwerk is een app voor recreatieve fietsers. Je kiest uit heel veel mooie natuurroutes in Nederland en België die zorgvuldig zijn samengesteld. Je kunt je routes kiezen op basis van locatie of thema, zoals landelijk, cultureel of historisch. De gevonden routes kun je vervolgens filteren op de minimum en maximale afstand. In het handige overzichtje zie je precies waar je route langs gaat en hoe ver deze is. Tijdens het fietsen krijg je informatie over leuke punten, zoals mooie locaties, een lekker restaurant of ijssalon. Op de Google Maps kaart worden de verschillende fietsknooppunten aangegeven.

Om de app goed te laten werken moet je wel de locatiefunctie op je mobiel aanzetten. Helaas kun je niet je eigen favoriete routes uploaden of delen met anderen, wat bij andere apps vaak wel mogelijk is. Om te starten met je route, zoekt de app jouw dichtstbijzijnde knooppunt. Vanaf daar kan je de routebeschrijving en fietsnavigatie starten.
Fietsnetwerk is er voor iOS en Android.

  
We wensen je veel fietsavontuur!
 

Enjoy and explore. #nowGo.