NowGo wordt OHRA. Nieuwsgierig? Lees er meer over

Castle.Proxies.BreadcrumbBlockProxy

Een tweede auto verzekeren. Zo zit het met schadevrije jaren en no-claim korting.

read

Image Leestijd 2 minuten

Je koopt een tweede auto. Die wil je natuurlijk goed verzekeren. Maar gelden je opgebouwde schadevrije jaren en no-claimkorting dan ook voor deze auto? Wij leggen je uit hoe het zit.

Over schadevrije jaren

Wanneer je een jaar geen schade claimt (een 'schadevrij jaar'), word je
daarvoor beloond met een korting op de premie van je autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger deze 'no-claimkorting' is. Daar zit wel een maximum aan. Bij nowGo is dat bijvoorbeeld 80% korting.

Schadevrije jaren bouw je altijd met 1 auto op. Verkoop je je auto, dan kun je je schadevrije jaren gewoon door je verzekeraar naar je nieuwe auto laten overzetten. Koop je niet direct een nieuwe auto, dan zijn je schadevrije
daarna beperkt geldig.

Vraag je bij nowGo een nieuwe autoverzekering aan? Dan zijn de schadevrije jaren die je tot het einde van je vorige verzekering hebt opgebouwd, nog 3 jaar geldig. Daarna vervallen ze. Bezit je dus langer dan 3 jaar geen auto, dan begin je weer met 0 schadevrije jaren.

Schadevrije jaren voor je tweede auto

Koop je een tweede auto? Dan begin je altijd weer vanaf 0 schadevrije jaren voor die auto. De schadevrije jaren die je met je tweede auto opbouwt, staan los van je eerste auto. Schades die je rijdt met de ene auto, hebben geen invloed op de schadevrije jaren van de andere auto en vice versa.

Premiekorting voor je tweede auto

Hoewel je niet de schadevrije jaren kan overnemen van je eerste auto, krijg je van je verzekeraar vaak wel korting op de verzekeringspremie voor je tweede auto. Hoeveel dat is, is per verzekeraar verschillend. Verzekeraars hanteren hiervoor verschillende 'tweede autoregelingen'. Ook de voorwaarden die de verzekeraar stelt bij een tweede autoregeling, kunnen verschillen.

Heb je nowGo autoverzekering? Dan krijg je 20% korting op de WA premie van je tweede auto. Neem hiervoor contact met ons op, dan regelen we het direct voor je.