Van dezelfde familie als: Reaal

Het coronavirus en je verzekering

 
Er worden steeds meer maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dit kan invloed hebben op je geplande vakanties en reizen. Wij vertellen je wat je van je reis- en/of annuleringsverzekering kunt verwachten in deze situatie.

Het coronavirus geeft luchtwegklachten en breidt zich binnen China snel uit. Vanwege dit besmettelijke virus wijst het ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlanders op het reisverbod dat geldt in (delen van) China. In de stad Wuhan waren al maatregelen genomen, maar die zijn nu ook uitgebreid naar andere steden zoals Huanggang, Ezhou, Chibi en Xiantao. In- en uitreizen in steden in de provincie Hubei via de weg, per trein en de lucht is niet mogelijk.

De Chinese overheid neemt maatregelen om de besmetting van het virus te voorkomen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) is het nog te vroeg om de uitbraak van het virus uit te roepen tot internationale noodsituatie.Hieronder vind je de antwoorden op vragen met betrekking tot de dekking van je reis- en /of annuleringsverzekering:

Ik ben in de provincie Hubei. Wat moet ik doen?

Laat familie weten hoe het met je gaat en volg de instructies op van de autoriteiten. Heb je hulp nodig van de ambassade? Bel +31 247 247 247, of stuur een bericht via Twitter @247BZ.

Ik ben op reis en ik wil mijn reis afbreken (eerder terug naar huis) vanwege een calamiteit, zoals reisverbod, een bosbrand, overstroming of noodweer. Wat moet ik doen?

Neem in geval van een calamiteit altijd contact op met je reisorganisatie. In sommige gevallen kan die een beroep doen op het Calamiteitenfonds. Je claim dien je in bij je reisorganisatie: niet rechtstreeks bij het Calamiteitenfonds. Lees hierover meer op de website van het Calamiteitenfonds.

Je reisverzekering en je annuleringsverzekering bieden hiervoor helaas geen dekking. Meer hierover lees je in de voorwaarden van onze reisverzekering. 


Ik kan niet meer verblijven in mijn geboekte accommodatie. Krijg ik via mijn reisverzekering een vergoeding voor een vervangend verblijf?

Neem in dit geval contact op met je reisorganisatie. Je reisverzekering biedt hiervoor helaas geen dekking.

Ik ben mijn spullen kwijtgeraakt en/of mijn spullen zijn beschadigd. Krijg ik deze kosten vergoed?

Indien je werelddekking hebt afgesloten is verlies/beschadiging van je bagage in China meeverzekerd. In de voorwaarden staat bij het onderdeel 'het overzicht van verzekerde bedragen' welk bedrag wij maximaal betalen bij beschadiging, verlies of diefstal van je bagage.

Je ontvangt alleen een vergoeding als voldaan is aan de voorwaarden. Meer hierover vind je in de voorwaarden.


Voor mijn reisbestemming geldt een reisverbod. Daarom wil/kan ik niet meer op vakantie naar dit gebied. Kan ik nu een beroep doen op mijn annuleringsverzekering?

Wij adviseren je contact op te nemen met je reisorganisatie. Je bent met je annuleringsverzekering helaas niet verzekerd voor annulering van je reis om deze reden.

Kijk voor meer informatie in de voorwaarden van je kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering