NowGo wordt OHRA. Nieuwsgierig? Lees er meer over

Het coronavirus en je reis- of annuleringsverzekering van nowGo

Het coronavirus is officieel een pandemie. Patiƫnten met het virus hebben vaak koorts en luchtwegklachten. De luchtwegklachten kunnen zeer ernstig zijn en het virus kan zich gemakkelijk verspreiden. Veel landen hebben daarom rigoureuze maatregelen getroffen. Die maatregelen treffen ook het toerisme. We zetten daarom de belangrijkste zaken over je reis- en annuleringsverzekering van nowGo voor je op een rij.

Vakantie annuleren

Je kan altijd besluiten je vakantie niet door te laten gaan. Je bent met je annuleringsverzekering van nowGo niet verzekerd voor annuleringskosten als gevolg van een negatief reisadvies of een reisverbod door het coronavirus. Je kunt het beste contact opnemen met je reisorganisatie of leverancier.

Reisverzekering en reisadvies

Heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een reisadvies voor het land van je vakantiebestemming afgegeven, bijvoorbeeld code geel, oranje of rood? En besluit je toch op reis te gaan? Dan ben je gewoon verzekerd met de reisverzekering van nowGo.

Moet je tijdens je vakantie extra reis- en verblijfkosten maken als gevolg van het coronavirus? Dan is dit niet verzekerd. Wil je precies weten wat wij wel en niet vergoeden tijdens jouw reis? Kijk dan in de nowGo Doorlopende- en Kortlopende Reisverzekering.

Ziek tijdens de reis

Word je tijdens je reis ziek vanwege het coronavirus? Met de reisverzekering van nowGo ben je dan standaard verzekerd voor hulpverlening en buitengewone kosten. Of je aanvullend verzekerd bent voor medische kosten, staat op je polis. In de voorwaarden staat beschreven voor welke kosten je wel en niet verzekerd bent. Neem bij ziekte contact op met de alarmcentrale. Deze is 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer +31 20 - 651 56 49.

Moet je noodgedwongen je reisduur verlengen?

Als je vanwege de coronapandemie noodgedwongen niet op de oorspronkelijke terugreisdatum naar huis kunt, blijft je reisverzekering van nowGo geldig tot het eerste moment waarop je kunt terugkeren.

Meer vragen?

Heb je meer vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Meer reisadviezen zijn te vinden via de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de website van het Verbond van Verzekeraars vind je meer algemene informatie over het coronavirus en verzekeringen & aansprakelijkheid.

Kijk voor meer informatie over de nowGo reisverzekering bij de nowGo Doorlopende- en Kortlopende Reisverzekering.


#corona
#coronavirus