Van dezelfde familie als: Reaal

Het coronavirus en je reis- of annuleringsverzekering van nowGo

 
Het coronavirus is nu officieel een pandemie. Patiƫnten met het virus hebben koorts en luchtwegklachten. Door de verspreiding van het virus in verschillende landen worden relatief veel mensen door de ziekte getroffen. We zetten de belangrijkste zaken over je reis- en annuleringsverzekering van nowGo voor je op een rij.

Vakantie annuleren

Je kan altijd besluiten je vakantie niet door te laten gaan. Je bent met je annuleringsverzekering van nowGo niet verzekerd voor annuleringskosten als gevolg van een negatief reisadvies of een reisverbod door het coronavirus. Je kunt het beste contact opnemen met je reisorganisatie of leverancier.

Ziek tijdens de reis

Word je tijdens je reis ziek vanwege het coronavirus? Met de reisverzekering van nowGo ben je dan verzekerd. In de voorwaarden staat beschreven voor welke kosten je wel en niet verzekerd bent. Neem bij ziekte contact op met de alarmcentrale. Deze is 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer +31 20 - 651 56 49.

Meldpunt bijzonderebijstandbuitenland.nl

Nederlandse reizigers in het buitenland die door de coronacrisis zijn gestrand en niet in staat zijn om zelf hun terugkeer te regelen, kunnen zich melden bij een centraal meldpunt: bijzonderebijstandbuitenland.nl

Bijzonderebijstandbuitenland.nl is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de Rijksoverheid.

Moet je noodgedwongen je reisduur verlengen?

Als je vanwege de coronapandemie noodgedwongen niet op de oorspronkelijke terugreisdatum naar huis kunt, blijft je reisverzekering van nowGo geldig tot het eerste moment waarop je kunt terugkeren.

Meer vragen?

Heb je meer vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Meer reisadviezen zijn te vinden via de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de website van het Verbond van Verzekeraars vind je meer algemene informatie over het coronavirus en verzekeringen & aansprakelijkheid.

Kijk voor meer informatie over de nowGo reisverzekering bij de nowGo Doorlopende- en Kortlopende Reisverzekering.


#corona
#coronavirus